Curlingcompetitie

Bevroren concentratie en ijzige stilte… Een voorzichtige aanzet en dan: vegen maar! Zou “ie” het halen? Langzaam glijdend nadert de fluitketel (ja echt!) de cirkels. Op zich een gunstige worp, maar is het goed genoeg om de tegenstander te verslaan? Strategie, of toch een tikkeltje geluk? Het bovenstaande gaat natuurlijk over de Olympische sport Curling. Maar in Woerden doen we dat uiteraard graag nèt even met een “eigen twist”. De traditionele curlingstenen zijn vervangen door heuse fluitketels! Ook dit jaar wordt vanzelfsprekend weer de inmiddels befaamde Curlingcompetitie georganiseerd. Wie wordt dit jaar kampioen Fluitketelcurlen van Woerden?

Inschrijven

Onze curlingwedstrijden kunnen op veel enthousiasme in de regio rekenen. In eerdere edities gingen de aanmeldingen zo hard dat de competitie binnen een paar uur was volgeboekt. Ook dit jaar verwachten we veel inschrijvers. Daarom wordt geïnteresseerde curlers geadviseerd om direct bij het openen van de inschrijving op woensdag 02 november 2022 om 12.00 uur hun team aan te melden. Aanmelden gaat via een online ticketmodule op onze website.

Goed nieuws
Er kunnen dit jaar nog veel méér teams geplaatst worden dan de vorig editie in 2019 (toen gespeeld werd met 88 teams en bijna 60 teams op de reservelijst). Dit feestelijke seizoen in het kader van viering Woerden 650 jaar stad kunnen er 128 teams van minimaal 5 personen meespelen.

Met deze uitbreiding komen we tegemoet aan de enorme interesse voor de curlingcompetitie en hoeven we minder teams teleur te stellen. Ook dit jaar is er weer een poulefase, waardoor de deelnemers in het begin meer wedstrijden kunnen spelen (3 wedstrijden op een avond) en zo ‘meer waar’ voor hun inschrijving krijgen. Deelname aan de curlingcompetitie kost per team eenmalig 75 euro exclusief administratie-/servicekosten. In de volgende rondes worden geen verdere kosten meer in rekening gebracht. 

Interesse om als vrijwilliger de organisatie een handje te helpen? Mail naar curling@ijsbaanwoerden.nl voor de mogelijkheden.

Competitieschema

Bekijk hier de indeling van de curlingcompetitie.