Gratis schaatsen en een ontmoeting met Elsa!

04 december, 2019

De Rotary-IJsbaan op het Woerdense Kerkplein gaat vrijdagavond 6 december open. Dat gebeurt extra feestelijk, omdat de baan dit jaar z’n tiende verjaardag viert. Op en rondom de ijsbaan is er die vrijdagavond van alles te beleven. Om 19.00 uur opent Winterkoningin Irene zingend de ijsbaan. Daarna is de (ijs)floor voor Elsa uit Frozen! Na de opening kan er tot 21.00 uur gratis geschaatst worden.

In het sfeervolle winterdecor van het Kerkplein is de ijsbaan zoals altijd feestelijk verlicht, er klinken kerstsongs, en de ‘koek en zopie’ is open voor een glühwein of warme choco.

Feestelijke opening

‘Santa Claus is coming to town’ - met die populaire kerstsong opent Winterkoningin Irene vrijdag het seizoen. Maar ook Elsa uit Frozen maakt haar opwachting met ‘Let it go’.

Tijdens het openingsfeest, gepresenteerd door de bekende Woerdenaar Maarten Tuit, komt burgemeester Molkenboer de baan officieel openen. Daarna kunnen de kleintjes nog even (gratis) op de foto met Elsa.

IJsplezier voor kinderen

Met hulp van een groot aantal vrijwilligers en sponsoren lukt het de twee Rotaryclubs Woerden en Woerden Oude Rijn samen met JCI Het Groene Hart ook dit jaar weer een echte ijsbaan neer te leggen in het stadscentrum. Daar wordt geschaatst, en er wordt weer een fluitketelcurlcompetitie gespeeld. De baan is open tot en met zondag 5 januari.

Belangrijkste doel van de Rotaryclubs is de Woerdense jeugd t/m 12 jaar een aantal uren ijsplezier te bezorgen. Kinderen van de Woerdense basisscholen komen er tijdens schooltijd gratis met hun klassen schaatsen. Buiten de schooltijden is de ijsbaan, na betaling van een bescheiden entreebedrag, toegankelijk voor jong en oud.   

Terug naar het overzicht