IJsbaan Woerden feestelijk geopend

07 december, 2019

Workshop ijssculpturen maken

Op en rond de ijsbaan is ook de komende tijd van alles te beleven. Op zaterdag 14 en zaterdag 21 december is er van 12.00 tot 16.00 uur een Workshop IJssculpturen hakken. Deelname is gratis, en kan zolang er plek is. IJssculpturen krijgen door het heldere ijs een sprookjesachtige uitstraling. Met wat tips en tricks van professionele begeleiders kan iedereen ijssculpturen hakken. De begeleiders zeggen dat het echt niet moeilijk is: ‘Het beeld zit al in het ijs. Het enige wat jij nog moet doen is het eruit halen!’

Veel generaties

Dankzij sponsoren en heel veel vrijwilligers hebben twee Woerdense Rotaryclubs (Club Woerden en Club Woerden Oude Rijn) de baan ook dit jaar weer voor elkaar gekregen. Kinderen van de Woerdense basisscholen komen er tijdens schooltijd gratis met hun klassen schaatsen. Buiten de schooltijden is de ijsbaan, na betaling van een bescheiden entreebedrag, toegankelijk voor jong en oud.

Op de ijsbaan worden generaties verbonden:  kleintjes die vaak voor het eerst op het ijs staan, hun ouders en grootouders, vrienden die curlingavondjes organiseren, en de leden van Rotaryclubs en JCI Het Groene Hart – jong en oud - die alles organiseren, regelen en samen met vrijwilligers de baan een maand lang ‘runnen’.

Maatschappelijke stage

Ook middelbare scholieren dragen hun steentje bij. Het schoolschaatsen wordt begeleid door jongeren van het Kalsbeek College en het Minkema College. Ook al is de maatschappelijke stage niet meer verplicht: de gemeente Woerden en de beide middelbare scholen vinden de inzet van scholieren voor een maatschappelijk doel nog steeds van groot belang. Daarom blijft de stage een vast onderdeel van het onderwijsprogramma. Op 12 december wordt daarover op de ijsbaan een stageconvenant ondertekend.

 

Terug naar het overzicht