Maatschappelijke stage op de ijsbaan

Al enkele jaren kiezen veel leerlingen van het voortgezet onderwijs van de Woerdense Scholen (en soms van daarbuiten) ervoor om met veel enthousiasme ons team van vrijwilligers op de IJsbaan te komen helpen via de maatschappelijke stage. Alle leerlingen die vanaf schooljaar 2011-2012 zijn gestart in het voortgezet onderwijs moeten immers een maatschappelijke stage doen van minimaal 30 uur.

Deze stageplek was voor de leerlingen onder andere te vinden op de “stagemarkt” , waar twee mensen van de IJsbaan al hen vragen konden beantwoorden over de inhoud van de stage.

Omdat bijna alle scholieren wel eens geschaatst hebben of op een andere manier bekend zijn met dit festijn trekt deze stage veel aandacht. Het is altijd gezellig druk op de ijsbaan met schaatsende kinderen, er is muziek en er zijn altijd meerdere stagaires aanwezig dus je werkt niet alleen.

We vragen de leerlingen om te helpen met het vinden van de juiste maat schaatsen voor de bezoekers, om kleine kinderen te helpen op de ijsbaan, om kaartjes aan te nemen en om de mensen te woord te staan bij eventuele vragen.

Wat moet je kunnen / leuk vinden?

Je moet het leuk vinden om lekker buiten te zijn, beschikken over warme kleding en warme schoenen/laarzen en je vindt het leuk om met mensen om te gaan.

Waar en Wanneer?

De schaatsbaan staat op het kerkplein tussen café De Pompier en restaurant Breuren. Dagen en tijden worden in overleg met de contactpersoon vastgelegd. We hebben momenteel vooral nog behoeften aan mensen voor de doordeweekse avonden en tijdens de feestdagen.

Nog slechts enkele plekken beschikbaar

We hebben nog een aantal plekken beschikbaar om je maatschappelijke stage te lopen! Interesse? Neem contact met ons op met Marije Hopman. Bel – het liefst na 20.30 uur – naar het nummer 085-2017608.