Competitieschema

Heb jij met je team een plekje weten te bemachtigen voor de Curlingcompetitie? Het competitieschema van dit jaar is eind november bekend. Ontdek in welke poule je speelt en tegen welke teams je moet strijden voor een volgende ronde.

Speelschema 2023/2024

Op de sfeervolle ijsbaan in Woerden is de spanning al voelbaar met het curling speelschema dat nu beschikbaar is. Download het schema en bereid je voor op opwindende wedstrijden op het ijs.

IJsbaan woerden Competitieschema Indeling
IJsbaan woerden Curling Goed doel

Goed doel

Zoals elk jaar wordt de Rotary-ijsbaan Woerden weer volledig betaald door sponsoren en donateurs. Vrijwilligers zorgen niet alleen voor de schaatsuitgifte, maar onderhouden ook de baan en coachen de stagiairs. Alles moet natuurlijk soepel draaien, voor een goed verloop van alle activiteiten.

Organisatie

Ook dit jaar wordt het curlen georganiseerd door JCI Het Groene Hart. Deze enthousiaste serviceclub voor jongeren organiseert curlingactiviteiten waarvan de opbrengst naar een maatschappelijk goed doel gaat. Het goede doel voor dit jaar wordt binnenkort bekend gemaakt.

Rotary-ijsbaan Woerden is een initiatief van twee Woerdense Rotaryclubs (Woerden en Woerden Oude Rijn) en JCI Het Groene Hart.

Logeerhuis Bredius dit jaar goed doel

JCI Het Groene Hart schenkt de opbrengst van het curlen elk jaar aan een lokaal goed doel. Dit jaar is dat Logeerhuis Bredius in Woerden. Het is nog maar een paar jaar geleden dat het Logeerhuis aan de rand van het Landgoed Bredius haar deuren opende. Logeerzorg is er voor mensen met een chronische ziekte of aandoening zoals Parkinson, een vorm van dementie of niet-aangeboren hersenletsel of mensen die vanwege ouderdom intensieve mantelzorg ontvangen. Zij kunnen in het Logeerhuis terecht voor een korte vakantie. De eigen mantelzorger (vaak zwaar belast) heeft hierdoor even wat tijd voor zichzelf. De mantelzorger kan bijvoorbeeld zelf even een paar dagen weg gaan en daarmee nieuwe energie opdoen.
Inmiddels is het Logeerhuis niet meer weg te denken uit Woerden. Heel wat logés hebben de afgelopen jaren de weg naar het Logeerhuis gevonden. Sommigen maken jaarlijks meerdere keren gebruik van de logeermogelijkheid.  Preventief gebruik maken van logeerzorg is bewezen effectief tegen overbelasting bij mantelzorgers en voorkomt crisissituaties en acute uitplaatsing naar een verpleeghuis.

IJsbaan woerden Curling Inschrijven

Wil je de organisatie als vrijwilliger een handje helpen?