Rotary

Als Rotary-leden willen we maatschappelijk van betekenis zijn in Woerden. Hoewel we ook internationaal ons mannetje staan! We organiseren mooie generatie-verbindende evenementen en projecten, werken inspirerend samen en leren van elkaar. We steken zelf met veel plezier de handen uit de mouwen, en dragen met kennis en tijd bij aan goede doelen.

IJsbaan woerden rotaryclub

Rotaryclub

Een Rotaryclub is een netwerkorganisatie, die midden in die samenleving staat. Leden van onze clubs zijn maatschappelijk betrokken professionals, die graag op een eigentijdse manier een positieve bijdrage leveren aan een plezierige omgeving. We houden van spraakmakende maatschappelijke projecten. We runnen niet alleen de Rotary-ijsbaan op het Woerdense Kerkplein, maar we organiseren ook tal van andere activiteiten die mensen verbinden. Van beroepsoriëntatie- en sollicitatieprojecten tot diners voor mantelzorgers, van taalprojecten tot projecten voor de Voedselbank en de Stichting Leergeld.

Ook internationaal zijn we van betekenis. Zo helpt Rotary polio de wereld uit en runnen we projecten voor schoon water en sanitatie in ontwikkelingslanden. We bieden shelterboxes aan in rampgebieden en helpen met de opzet van microkredietprojecten mensen op weg. Met elkaar weten we veel en kunnen we veel!

Rotary-leden zijn man of vrouw, jong, middelbaar of wat ouder (maar met een jong hart), afkomstig uit allerlei beroepen en lagen van de samenleving. Ze hebben één ding gemeen: ze willen iets betekenen voor een ander, en als vrijwilligers samen een bijdrage leveren die er toe doet. 

De clubleden helpen en ondersteunen anderen in de samenleving waar dat kan en mag. Ze doen dat liever met hun professionele kennis en met ‘handjes’, dan door de portemonnee te trekken (terwijl ook dat natuurlijk gebeurt).

Rotary-leden zien elkaar regelmatig op een vaste middag of avond. In de club kun je van gedachten wisselen over wat je bezighoudt in je beroep of bedrijf, en je dilemma’s of ideeën toetsen. Je kunt kennis opdoen bij inspirerende sprekers die je helpen je grenzen te verleggen. Je kunt er vriendschappen ontwikkelen die een leven duren. Lid zijn van een Rotaryclub is interessant, boeiend, zinvol, maar boven alles gewoon leuk! 

Méér weten?

Kijk eens op onze sites:
www.rotary.nl/woerden
www.rotarywoerdenouderijn.nl
www.rotary.nl