Inschrijving curlingwedstrijden start 4 november

Wie wordt de nieuwe Curlingkampioen van Woerden? Op de Rotary-ijsbaan op het Woerdense Kerkplein start binnenkort weer de populaire curlingcompetitie. Curling lijkt een beetje op jeu de boules, maar wordt in Woerden gespeeld met speciaal geprepareerde fluitketels. Die glijden – als de curlers hun baan steeds goed vegen  – recht op hun doel af over het ijs. Tussen het curlen door drinken de spelers een glühweintje of warme chocolademelk.

Snel inschrijven, want vol is vol

De curlingwedstrijden op de Woerdense ijsbaan kunnen op veel enthousiasme in de regio rekenen. In eerdere edities gingen de aanmeldingen zo hard dat de competitie binnen een paar uur was volgeboekt. Ook dit jaar verwacht de organisatie veel inschrijvers. Daarom wordt geïnteresseerde curlingteams geadviseerd om direct bij het openen van de inschrijving op zaterdag 4 november 2023 om 12.00 uur hun team aan te melden. Aanmelden gaat ook dit jaar via een online ticketmodule op de website www.ijsbaanwoerden.nl.

Van poulefase naar finalerondes

Er kunnen dit jaar maar liefst 120 teams van minimaal vijf personen meespelen. “Met dit hoge aantal komen we tegemoet aan de enorme interesse voor de curlingcompetitie. Zo hoeven we hopelijk minder teams teleur te stellen,” aldus de organisatoren. Ook dit jaar is er weer een poulefase, waardoor de deelnemers in het begin meer wedstrijden kunnen spelen (drie wedstrijden op een avond) en zo ‘méér waar’ voor hun inschrijving krijgen. Deelname aan de curlingcompetitie kost per team eenmalig 75 euro, exclusief servicekosten. In de volgende rondes worden geen verdere kosten meer in rekening gebracht. Meer informatie over vrij- en/of bedrijfscurlen volgt na indeling van de competitie in november.

Goed doel

De IJsbaan wordt zoals elk jaar weer volledig betaald door sponsoren en donateurs. Vrijwilligers zorgen voor de schaatsuitgifte en het goed laten draaien van de baan.

Het curlen wordt ook dit jaar georganiseerd door JCI Het Groene Hart. Deze enthousiaste club organiseert activiteiten waarvan de opbrengst naar een maatschappelijk goed doel gaat. Het goede doel van de curlingwedstrijden wordt binnenkort bekend gemaakt.

 

IJsbaan Woerden is een initiatief van twee Woerdense Rotaryclubs (Woerden en Woerden Oude Rijn) en JCI Het Groene Hart. Alle activiteiten op de ijsbaan zijn te volgen op de website www.ijsbaanwoerden.nl en op Facebook en Instagram (@ijsbaanwoerden).

Dit bericht delen op social media