Ook dit jaar: vijf weken ijsbaan in Woerden

Ook dit jaar komt er weer een Rotary-ijsbaan op het Woerdense Kerkplein. De baan, die straks gerund wordt door ruim honderd vrijwilligers en stagiairs, ligt er van 2 december tot en met 7 januari. Het is voor de twaalfde keer dat de ijsbaan het Kerkplein in december weer in een warme wintersfeer brengt. En al die jaren is de organisatie erin geslaagd om de toegangsprijs laag te houden!

Aan de voorbereidingen wordt hard gewerkt. Het vrijwilligers- en stagiairschema moet gevuld worden, en ook de zo populaire curlingwedstrijden worden weer opgetuigd.

Een groep Woerdense bedrijven zorgt er met hun geldelijke steun elk jaar weer voor dat de baan gerealiseerd kan worden, maar de sponsoring is nog niet helemaal rond. De sponsorcommissie van de ijsbaan hoopt dat er nog meer bedrijven en particulieren zijn die de ijsbaan een warm hart toedragen en willen sponsoren (sponsoring@ijsbaanwoerden.nl).

Gratis voor schooljeugd

Belangrijkste doel van de Woerdense Rotaryclubs en JCI Het Groene Hart (de organisatoren van het totale evenement) is met name de Woerdense jeugd t/m 12 jaar een aantal uren ijsplezier te bezorgen. De basisscholen worden uitgenodigd om tijdens schooltijden gratis met hun klassen te komen schaatsen. Buiten de schooltijden is de ijsbaan, na betaling van een bescheiden entreebedrag, toegankelijk voor jong en oud. In de avonden gaat alles plat voor het populaire curlen.

Nieuwe website in aantocht

Binnenkort gaat de nieuwe website van de Rotary-ijsbaan (www.ijsbaanwoerden.nl) in de lucht. De site is ontwikkeld door Studio Campo I Creatieve Communicatie (die hiermee de ijsbaan op een praktische manier sponsort).  De ontwikkelingen bij de ijsbaan zijn te volgen op de nieuwe website, op Facebook en op Instagram (ijsbaanwoerden).

Op de website wordt ook bekend gemaakt wanneer de inschrijving voor de populaire Curlingcompetitie van start gaat.

Vijf weken kinderschaatsplezier (foto Sylvia van Halm)

Dit bericht delen op social media